• Začínáme vařit pivo. Kolik nás to bude stát?
    Nejlevnější domovarnická výbava může být klidně i pod 3 000 Kč. Při pořizování věcí na první várky totiž můžeme slušně ušetřit. Pojďme se podívat, jak jsem k tomu došel.
  • 5 důvodů, proč je lepší naučit se vařit pivo na kurzu než sám doma
    Čas jsou peníze. A v případě učení se čehokoliv to platí dvojnásob. I domovarnictví pochopíme rychleji a líp, když můžeme dostat výklad od někoho zkušeného.
  • Pěnit, či nepěnit? To je oč tu kráčí…
    Na poctivě udělaným škopku člověka nejvíc naštve, když se chce konečně potěšit z těžce udělaný práce a… Po otevření mu pivo celý vypění a zbyde z něj skoro prd. Nebo se snaží vyladit výčep a za boha svatýho je půlka kyvety pryč, přitom pivo stále nejde natočit „z první“! Důvodů, proč škopek pění moc nebo naopak málo, může být hned několik. Rád je s váma rozeberu.
  • Úvod do nejčastějších pivních vad
    Uvaříme si vlastní škopek a po nekonečném zrání si konečně natočíme krýgl, když v tom… Nás do nosu udeří divný pach. Žluklého másla, vařené zeleniny nebo ještě hůř třeba zpocených fuseklí. Pojďme si proto o těchhle nepříjemných překvapeních přečíst něco víc.
  • 4 nejčastější kiksy při vaření piva
    Popsat chyby, které se můžou stát při vaření piva, v jednom článku nejde. To je totiž na celou knihu. A hezky tlustou! V každé části procesu vaření piva můžeme zpackat něco, co ovlivní koncovou chuť piva. Projděme si ty nejdůležitější kiksy.